Pazartesi, Şubat 13, 2006

Günün Sorusu

Bugün öleceğinizi bilseydiniz ne yapmak isterdiniz?
İki gündür bu sorunun yanıtını arıyorum,
Henüz bulamadım...
Siz bulduysanız, emin olun bu umutlu birsey !

6 Comments:

Anonymous Adsız said...

Bugun olecegimi bilsem,
Ilk once uzdugum tum insanlardan beni affetmeleri icin ozur dilerdim. Sonra tum sevdiklerimi ayni cati altinda toplayip, son dakikalarimi teker teker hepsine sikica sarilarak ve onlari sevdigimi soyleyerek gecirmek ve hayatima kattiklari anlam icin tesekkur ettikten sonra huzur icinde ebediyata kavusmak isterdim...
Ozge..

14 Şubat, 2006 07:10  
Blogger anil said...

Özgeciiiim,
Sayfamın tek yorumcusu,
Çok teşekkür ederim paylaştıkların için...
Bense hala sorunun yanıtını arıyorum.

14 Şubat, 2006 09:53  
Anonymous Adsız said...

bence de çok zor bi soruu :( hatta bence çok acımasız bi soru. kimse bugün öleceğini bilmemeli. öleceği gün bile kimse bunu bilmemeli, hayatın tadını çıkarmaya devam etmeli. öleceğini bilerek insan son gününü nasıl güzel geçirebilir? sevdiklerine sarılsa, mutlu olabilir mi? uff, biraz daha düşünürsem bunalıma giricem :( umarım ne zaman öleceğimi asla bilmem..
sitenin ilk yorumcusu Özgecigi ve sitenin Sahibesi Anılcıgi çook öptüüüm :)
ces

14 Şubat, 2006 11:53  
Anonymous Adsız said...

Her zaman bugun olecekmis gibi hayattan zevk alarak yasamak ve isteklerinizi ertelememek ama hic olmeyecekmis gibi de hayata sikica sarilmak lazim bence....

'Seni Seviyorum' demeyi ertelemeyin..

Sizi seviyorum..

Ozge.

14 Şubat, 2006 20:20  
Blogger anil said...

Sevgili Ces,
Amacım acımasız bir soru sormak değildi aslında.
Sadece küçüklüğümden beri, yatmadan önce kurduğum hayallerimin sayısında büyük bir azalma oldugunu farkettim. Hatta bu konuda yaratıcılığımı bile kaybettiğimi söyleyebilrim. Eskiden ölmeden önce gerçekleştirmek istediğim daha çok şey vardı.

14 Şubat, 2006 21:00  
Anonymous Adsız said...

Bunun geçici bir dönem olduğuna inanıyorum. Hayallerin muhakkak renk değiştiriyordur. Emin olabilirsin ki bu rengi daha çok seveceksin. Bu bir gelişme ve değişim evresinde olduğunun göstergesidir. Ayrıca ölümün de bütün sonlar gibi yeni bir başlangıç olduğu düşüncesindeyim. Bütün yenilikler gibi onunda içerdiği belirsizliklerden kaynaklanan yarattığı korkular var. Bunun ötesinde bir şey olmadığını ama yaşamdan elde edilen ön yargılarla baktığımızda ölümü belirsizliğin ötesinde korkulacak bir şey olarak değerlendiriyoruz. Bir mail gelmişti. Anne karnındaki bir çocuğun doğmak istemediğini dünyaya gelmekten korktuğunu belirtiyordu. Ama dünya gelmekte korkacak bir şey yok. Ölümde böyle bir şey bence. Bir dönüşüm, başka bir hayata doğum gibi.Bence şu anda sendeki bu ölüm sorgulaması da sadece sendeki değişimin tam olarak netleşmemesinden kaynaklı.Yani ölümle değişimi bilinç altında bütünleştirmişsin ki doğru bir bütünleşme. Ölüm, ön yargılarımızla değerlendirdiğimiz ulaştığımız yok olma değil sadece bir dönüşümdür. Yok olma diye bir şey söz konusu değil.

20 Nisan, 2006 16:05  

Yorum Gönder

<< Home